Gelet op het thema verzamelde de juryleden zich voor de juryfoto bij Baars Bloembinders; bij de lente horen bloemen.
Gelet op het thema verzamelde de juryleden zich voor de juryfoto bij Baars Bloembinders; bij de lente horen bloemen. Foto: E.Osendarp

Doe mee: IJsselsteinse (foto-)lente in de lockdown

Algemeen 123 keer gelezen

ijsselstein - Iedereen kan meedoen aan de Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2021. Het thema is: IJsselsteinse lente in de lockdown. ga op ontdekkingsreis in stad en omgeving en toon de jury wat er allemaal wél mogelijk is, ondanks de lockdown.

Op zoek

Nu de lente is begonnen, de natuur in bloei staat en de zon zich meer en meer laat zien, gaan we met z’n allen steeds vaker naar buiten. Volgens Martin Planken, voorzitter van Stichting Fotowedstrijd en organisator van de wedstrijd, kan het thema van dit jaar goed de tijdgeest vatten. “Als we over een aantal jaar terugkijken, dan zien we ongetwijfeld unieke foto’s die typerend zijn voor deze periode. Je ziet nu dat iedereen op zoek is naar wat er wél kan. Zowel in en om het huis als elders in de stad en omgeving. Tijdens de lockdown zijn we bijvoorbeeld meer en meer gaan wandelen, fietsen, hardlopen en fotograferen. Aan deelnemers de uitdaging om het thema creatief te benaderen.”

Kalender

De organisatie ziet dat de wedstrijd een warme belangstelling geniet van sponsoren die graag bijdragen aan het op de kaart zetten van IJsselstein. Zo is cadeauwinkel Momenten van Leven bijvoorbeeld alweer voor de derde keer hoofdsponsor. Planken: “De samenwerking met eigenaar Hendrik-Jan van Oostrum is heel bijzonder. Deze heeft afgelopen december geresulteerd in het verschijnen van een supermooie, unieke verjaar(dag)skalender. Daarop staan 12 foto’s afgebeeld die tijdens voorgaande edities zijn ingezonden. Alle opbrengsten gaan naar de drie woonzorgcentra in IJsselstein.”

Jury

Burgemeester Patrick van Domburg is juryvoorzitter. De overige leden: Bart Rietveld, Bernadet de Prins, Bert Murk, Marieke Gaymans, Mark van der Zouw en Martin Planken. Patrick van Domburg: “De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria. Bij de technische beoordeling wordt onder andere gekeken naar compositie, perspectief, licht en kleur. Bij de meer artistieke beoordeling wordt mede gekeken naar originaliteit, creativiteit, sfeer en verbeeldingskracht. De jury is heel nieuwsgierig naar de inzendingen van de deelnemers en wenst iedereen veel plezier en creativiteit.”
Meedoen? Schrijf je in via fotowedstrijdijsselstein.nl. Het kan tot en met 29 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37