Erik Wierstra, met cheque en sponsors,  draagt bij aan een hartewens van het hospice en Ed Booms (3e van links). Foto: Lysette Verwegen
Erik Wierstra, met cheque en sponsors, draagt bij aan een hartewens van het hospice en Ed Booms (3e van links). Foto: Lysette Verwegen

Schone stad én cheque voor het hospice

Algemeen 295 keer gelezen

Nog even en een belangrijke wens van het hospice kan gerealiseerd worden: een overdekte buitenruimte voor de gasten die er verblijven. Met de cheque van 6200 euro, het resultaat van de ploggingactie van No Plastic Runner Erik Wierstra, kan weer een stap gezet worden.

IJSSELSTEIN - Ed Booms, voorzitter van de Vriendenstichting van het hospice is blij verrast. “Dat valt heel wat hoger uit dan de 1500 euro die je als doel stelde.” De opbrengst is mede te danken aan de sponsors en aan 200 donateurs die de actie steunden. “Geweldig”, vindt Booms. “Dan is het hospice ook bij nog meer mensen bekend.” Want ook al bestaat het hospice in september 20 jaar; veel IJsselsteiners weten niet dat deze voorziening voor mensen in het laatste levensstadium van een terminale ziekte er is, in een aparte vleugel van woonzorgcentrum Mariënstein.

Huiselijk
In het hospice worden de gasten in de watten gelegd. “We kunnen geen dagen aan het leven toevoegen, maar wel leven aan de dagen”, vat Booms kernachtig samen. “We proberen het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.” Zo zijn er elke dag kookvrijwilligers die alles maken wat de gasten wensen en lekker vinden. Er is volop aandacht voor wie dat wil en het hospice straalt de warmte van thuis uit. “Een gast zei eens dat hij hier in de hemel was gekomen. En de vrijwilligers en professionals worden wel eens de engelen van het hospice genoemd. We maken regelmatig mee dat gasten na aankomst zelfs een beetje opknappen.”

Buitenruimte
Een wens van een gast is ter harte genomen. “Hij vond het heerlijk om elke dag even buiten te zijn. We hebben grote parasols, maar dat is niet altijd handig. En we willen een mogelijkheid om ook gasten met bed en al van de buitenlucht te laten genieten. Daarom is de overdekte buitenruimte hard nodig.” En daarvoor zet de stichting Vrienden van het hospice zich in. “Wij voegen toe wat uit de standaardbudgetten niet mogelijk is. Zo hebben we de kamers geüpgraded, kleine praktisch aanpassingen gedaan, draadloze telefoons aangeschaft en willen we graag Netflix en sportkanalen op de televisies. Wensen die voor de gasten heel belangrijk zijn, net als wifi op de kamers en een iPad.” Voor de buitenruimte heeft een lokale architect zijn vrijwillige medewerking al toegezegd. “Dat vinden we ook belangrijk: zoveel mogelijk lokaal doen.” De aanvraag ligt inmiddels bij de gemeente “Het is fijn dat we elkaar met diensten en vaak met gesloten beurzen kunnen helpen, het IJsselsteinse netwerk is stevig. En nu maar hopen dat de buitenruimte rond ons 20-jarig bestaan gerealiseerd kan worden. Een prachtcadeau.”

Tevreden
No Plastic Runner Erik kijkt tevreden terug op zijn actie en is blij met zijn sponsors, waarvan maatje Nico namens zijn werkgever Zeeman ook nog een doos keukentextiel overhandigt. “Helemaal top!”

Lysette Verwegen

Een overdekte buitenruimte is nu onze grootste wens

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 8 uur geleden
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Activiteitendag Filigraanvereniging in IJsselstein Nieuws 12 uur geleden
• Weer onder één dak.
Readshop en Logica nu: The Readshop Logica Zakelijk 15 apr, 17:36
• De schippers zijn er klaar voor
Boten van Yselvaert weer het water op Nieuws 15 apr, 17:02
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos Nieuws 15 apr, 15:44
• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 15 apr, 13:32
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 15 apr, 13:30