Het Knopenbad viert zestig jaar zwemmen.
Het Knopenbad viert zestig jaar zwemmen. Foto: Paul van den Dungen

Heerlijk spetteren in Knopenbad

Algemeen 155 keer gelezen

Het Knopenbad viert dit jaar zijn zestigste verjaardag en daarvoor stonden er twee feestelijke weken op het programma. Corona gooide roet in het eten en het programma moest gewijzigd worden. Maar ondanks alles heeft de feestcommissie er toch nog een bijzondere week van kunnen maken.

montfoort - Voor de banenzwemmers was er dinsdag en vrijdag koffie of thee to go met daarbij een overheerlijke Knopenkoek van Bakkerij van Dommelen. Ook werd onze oudste zwemster, de 90-jarige mevrouw Glissenaar, in het zonnetje gezet en kreeg zij een mooie handdoek cadeau.

Stuivers duiken

Op woensdag stond er een feestmiddag voor kinderen tot en met 12 jaar op het programma. Daar hebben 700 kinderen een echt feestje van gemaakt. Zo werd er gestreden om wie het hoogste bommetje kon maken. Daarna konden de kinderen meedoen met de glijbaanrace. Vigo, Seth, Othman en Coen waren de winnaars in hun leeftijdscategorie en gingen met een mooie beker naar huis. De klapper van de middag was het ‘stuiver duiken’. De Rabobank had 2500 dubbeltjes beschikbaar gesteld die de kinderen konden opduiken. Na twee valse starts kon het indrukwekkend spektakel beginnen en aan het einde van de middag gingen alle kinderen met wat geld naar huis.

Waterpolo

Op zaterdagochtend waren er 3 clinics georganiseerd. Fruitbedrijf van Lint zorgde voor voldoende gezonde energie. Een waterpolo clinic, waar de kinderen de beginselen van het waterpolo werd bijgebracht, eindigde met een wedstrijdje.

Brandweer

Ook de Jeugdbrandweer deed leuke spelletjes met de kinderen zoals een skippybal op de glijbaan omhoog spuiten en brandslangen uitrollen. De 3de clinic werd verzorgd door de duikvereniging Go Dive uit Harmelen. Zij namen de kinderen mee onder water. Best spannend, maar toch vooral hartstikke leuk!

knopenbad.nl

De middag was er voor de 13-jarigen en ouder een 60-60-60 clinic. Een grensverleggende uitdaging met afstand zwemmen. Voor de een was dat 1 kilometer voor de ander 3 kilometer. Uiteindelijk was het Josette Voskuilen die 9 kilometer op haar naam kon schrijven.

60-60-60 clinic

dubbeltjes duiken dankzij de rabobank

Paul van den Dungen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Foto ter illustratie
Man (32) uit Utrecht in Linschoten opgepakt voor cocaïnehandel 112 7 uur geleden
• De huidige vijf leden van het inwonerscollectief SIEL.
Lopiks energiecollectief zoekt betrokken inwoners Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Activiteitendag Filigraanvereniging in IJsselstein Nieuws 11 uur geleden
• Weer onder één dak.
Readshop en Logica nu: The Readshop Logica Zakelijk 15 apr, 17:36
• De schippers zijn er klaar voor
Boten van Yselvaert weer het water op Nieuws 15 apr, 17:02
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos Nieuws 15 apr, 15:44
• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws 15 apr, 13:32
Afbeelding
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws 15 apr, 13:30