Legs of anonymous guy riding modern electric scooter on asphalt path on blurred background of city street in bright back lit
Legs of anonymous guy riding modern electric scooter on asphalt path on blurred background of city street in bright back lit
aangeboden door FAST & FURIOUS SCOOTERS

Van plan om een elektrische step aan te schaffen? Let hierop

Algemeen 394 keer gelezen

Ben je van plan om een elektrische step aan te schaffen? Super leuk en bovendien ben je ook nog goed bezig voor het milieu. Een elektrische step werkt namelijk op stroom geen broeikasgassen uit zoals sommige scooters doen. Waar moet je precies op letten als je een elektrische step wilt aanschaffen? Hier een paar tips.

Een rijbewijs is verplicht

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden, wanneer je erover nadenkt om een elektrische step aan te schaffen is het rijbewijs. Je bent namelijk verplicht om minimaal in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs. Zonder dit rijbewijs is het niet toegestaan om een elektrische step te rijden. Doe je dit wel valt het onder joyriden en kun je een fikse boete krijgen. Een elektrische step aanschaffen is zo gedaan, maar het is wel belangrijk dat je weet wat de regels zijn.

De kosten van een elektrische step

Heb je een rijbewijs en wil je graag een step aanschaffen? Dan is het wel fijn om te weten wat de kosten van een elektrische step ongeveer zijn. Deze kosten zijn afhankelijk van het type je neemt. Er zit behoorlijk wat verschil in de elektrische steps. Zo heb je steps waar je op moet staan en steps waar je op kunt zitten. Dit maakt best wel een verschil in de kosten, neem dit daarom ook goed mee in je overweging.


Mocht het in eerste instantie te duur zijn om een elektrische step in een keer aan te schaffen, dan is het ook mogelijk om deze in termijnen te betalen. Een elektrische step valt onder de brommers en je kunt een brommer betalen in termijnen is brommer leasen, maar ook leasen. Dit betekent dat je iedere maand een vast bedrag betaalt om de elektrische step te gebruiken. De step is dan niet officieel van jou, maar je kunt hem wel onbeperkt gebruiken. Een bedrijf die dit aanbiedt is Fast Furious. Zij doen dit voor elektrische steppen, maar ook voor scooters en brommobielen.

Niet iedere elektrische step is in te klappen

Iets waar je ook rekening mee moet houden is dat niet alle steppen in te klappen zijn. Als je deze dus ergens mee naar toe wilt nemen is dit niet altijd mogelijk. Of dit wel of niet kan is afhankelijk van de soort step die je hebt. Als je een step zonder zadel wilt, is het wel mogelijk om deze in te klappen. Bij de steps met een zadel kan dit vaak niet of is dit niet gemakkelijk. Als je een step wilt die dat wel kan, dan is het belangrijk dat je hier op bedacht bent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37