Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Korte golf

Algemeen 343 keer gelezen

Lees en ontmoet

IJSSELSTEIN – Wie het leuk vindt om te lezen en mensen te ontmoeten is welkom bij Lees en Ontmoet, op dinsdag 15 juni in de bibliotheek aan de Overtoom. In een kleine groep samen praten aan de hand van een column, artikel, gedicht of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. Iedereen is welkom. Deelname is gratis. In verband met corona is aanmelden verplicht, per e-mail aan gespreksleider Wilma Trompetter: wilmatrompetter@gmail.com. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda.

Voorkom een parkeerboete

LOPIK - Op zoek naar verkoeling langs de Lek? Voorkom een parkeerboete! Op de hele Lekdijk geldt een algeheel parkeerverbod. Een parkeerboete van 100 euro is een domper op een zonnig dagje uit. Dit parkeerverbod geldt ook voor auto’s die met meerdere wielen in de berm staan geparkeerd, omdat dit leidt tot gevaarlijke verkeerssituaties en belemmering van de bereikbaarheid. Auto’s kunnen parkeren op de recreatieterreinen Salmsteke en Klein Scheveningen.

Peergroup voor begaafde kinderen

IJSSELSTEIN - Na de zomervakantie start de peergroep ‘Samen jezelf zijn’, voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van 7 tot 13 jaar. Op vrijdag 25 juni is er van 16.00 tot 16.45 uur een kennismakingsmoment in De Huiskamer van IJsselstein in de Kerkstraat 23. Ouders kunnen hun kind hiervoor aanmelden via e-mail: bureaubegaafd@online.nl. Kijk voor alle informatie op: www.bureaubegaafd.nl. Bureaubegaafd biedt ook individuele begeleiding voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders.

Gratis Peers4Parents

IJSSELSTEIN - Peers4Parents is een landelijk initiatief dat ouders ondersteunt in de emotionele begeleiding van hun begaafde kinderen, omdat het opvoeden van een begaafd kind bijzondere uitdagingen met zich meebrengt. Op 21 juni wordt van 20.00 tot 21.00 uur een gratis Peers4Parents Experience gehouden. Voor informatie en aanmelden: www.eenintensereis.nl/peers4parents-experience.

Online bijeenkomst rond autisme

NIEUWEGEIN/REGIO – Steunpunt mantelzorg Nieuwegein organiseert op dinsdag 15 juni van 19.30 tot 21.30 uur een online bijeenkomst ‘Levensloopbegeleiding voor mensen met autisme’. Het doel van de bijeenkomst is informeren over deze pilot, beantwoording van vragen en inventarisatie van de behoefte aan levensloopbegeleiding in de Lekstroomgemeenten. Voor informatie en aanmelding tot 14 juni, e-mail: m.vandenakker@santepartners.nl of telefonisch: 06-82724068.

Ik-zorg-winkel

NIEUWEGEIN - In de ‘Ik Zorg Shop pop-up store’ is iedereen tot 25 juni welkom voor informatie en inspiratie over werken in zorg en welzijn. Het winkelconcept moet ervoor zorgen dat meer mensen een baan in zorg en welzijn vinden en dat werkgevers personeel vinden. Iedereen - met of zonder ervaring - is welkom. De Ik Zorg Shop pop-up store, in Cityplaza, tegenover de parkeergarage van Theater De Kom, is open op woensdag, donderdag en vrijdag. Kijk voor informatie op: www.ikzorgshop.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws gisteren
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10