Bestuursleden van Energie Oudewater. V.l.n.r. Henk Brouwer, Fred van Schaik en Aad van de Sande.
Bestuursleden van Energie Oudewater. V.l.n.r. Henk Brouwer, Fred van Schaik en Aad van de Sande. Foto: Margreet Nagtegaal

Energie Oudewater houdt infomarkt

Algemeen 484 keer gelezen

Energie Oudewater is een actieve club die zich al jaren richt op duurzaamheid. Ze volgen nieuwe ontwikkelingen en promoten allerlei acties om duurzaamheid aantrekkelijk te maken. Met subsidie van de gemeente kunnen ze dat doen.

Oudewater - Duurzaamheid heeft vele gezichten. Of je nu zonnepanelen op je dak hebt, je kinderen op de fiets naar school brengt, tweede hands spullen hergebruikt of je gloeilampen vervangt door ledlampen. Energie Oudewater wil voor dit alles aandacht vragen. Fred van Schaik, Henk Brouwer en Aad van de Sande van het bestuur steken er graag hún energie in. Aad: “Op de speciale infomarkt staan diverse stands, zoals een isolatiebedrijf, een stand met een zonnepanelen-actie en een trailer met warmtepompen. Om iedereen te informeren en te laten zien hoe het werkt.” Een aantal acties zullen deze dag gepromoot worden. Henk: “Oude gloeilampen kun je gratis omruilen voor ledlampen. Dus draai die oude lampjes eruit en kom nieuwe ledlampen halen.”
Maar er loopt op dit moment ook een bijzondere vouchers-actie. De gemeente Oudewater heeft van de Rijksoverheid een financiële bijdrage ontvangen voor het stimuleren van energiebesparende maatregelen in koopwoningen, de zogeheten RRE-regeling. De subsidie is via Energie Oudewater beschikbaar middels vouchers waarmee je energiebesparende producten of adviezen gratis of met korting ontvangt. Fred: “Je kunt bijvoorbeeld vouchers krijgen om bij Bouwmarkt Snel gratis radiatorfolie, tochtstrip, een energiemeter, of een (warm)waterbesparende douchekop te kopen, ter waarde van 50 euro.” Van alle vouchers zijn er 400 beschikbaar en de actie loopt tot 15 oktober 2021.
Hergebruik van kleding en spullen past goed bij een duurzaam leven. Toen bleek dat de rommelmarktroute van Carola van Duiven op dezelfde dag werd georganiseerd is een samenwerking tot stand gekomen. Een deel van de infomarkt zal gebruikt gaan worden door de rommelmarktroute. “Leuk en leerzaam.” De infomarkt wordt om 10.00 officieel geopend.

Energie Oudewater is gericht op duurzaam energiegebruik. Ze adviseren bij keuzes, installeren en onderhouden van duurzame producten. Op zaterdag 28 augustus organiseren zij van 10.00 tot 16.00 een informatiemarkt op de parkeerplaats aan de Waardsedijk. Op de markt is een speciale actie om oude gloeilampen gratis om te ruilen voor ledlampen. De informatiemarkt is op dezelfde dag als de Rommelmarktroute. Zij krijgen op de infomarkt ruimte voor de rommelmarktroute. Zie www.energieoudewater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25