• Ouders druk aan het planten.
• Ouders druk aan het planten. Foto: Aangeleverd

Groen schoolplein De Torenuil koeler en leuker

Algemeen 873 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De afgelopen weken is er samen met ouders hard gewerkt aan het vergroenen van het schoolplein van openbare basisschool De Torenuil in Zenderpark. 

Alle langere tijd is er de wens vanuit kinderen, ouders én leerkrachten om het schoolplein te ver-groenen. Naast het ‘wippen’ van veel zware tegels, zijn er tientallen boompjes, struikjes en knotwilgen geplant. Houtsnippers zorgen ervoor dat kinderen kunnen struinen tussen het groen en zich straks ertussen kunnen verstoppen. “Onder een groen schoolplein verstaan wij: een plein waar met natuurlijk elementen als bosjes, bomen, planten, bloemen, struiken of takken een speelomgeving gecreëerd wordt, waar kinderen worden uitgedaagd te spelen in en met deze natuurlijke elementen”, aldus Rick de vos, directeur OBS de Torenuil. 

Vorige week was het dan eindelijk zo ver! Samen met de hovenier, maar vooral met héél véél ouderhulp is er bergen werk  verzet. Tijdens het werken werden de ouders aangemoedigd door de kinderen. 

Rick de Vos: “Naast het feit dat onze kinderen nu écht ín de natuur leren spelen, dragen we bij aan een stukje biodiversiteit, duurzaamheid en klimaatadaptie in de omgeving.” De schoolpleinen in de wijk zijn een grote grijze stenen massa vanuit de lucht gezien. De plantvakken zijn een begin om meer water door te laten en zorgt ervoor dat er minder warmte wordt afgegeven door de tegels. De rij knotwilgen voor de ramen van de lokalen zijn een leuk spelelement voor de kinderen, maar zorgen ook voor verkoeling in de zomer. Het groen zorgt er ook voor dat er meer insecten zoals vlinders en slakken naar onze omgeving trekken die vervolgens eindelijk door kinderen kunnen worden gezocht tijdens de natuurlessen buiten.’’

De leerkrachten van De Torenuil zien nu al meer gevarieerd speelgedrag. Kinderen gaan meer op onderzoek uit. “Boompje, word maar snel groen, dan kunnen we verstoppertje spelen!”, aldus een leerling van De Torenuil.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Minister Hugo de Jonge opent nieuwe fabriek van Daiwa House in Montfoort
Minister De Jonge opent productielijn flexwoningen in Montfoort Nieuws 16 mei, 19:11
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner in IJsselstein Nieuws 16 mei, 16:29
 • Waterraad 2023-2024
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Nieuws 16 mei, 13:39
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 16 mei, 12:46
Afbeelding
Lopikse raad gaat unaniem akkoord met financiële bijdrage voor lokale partijen Nieuws 16 mei, 12:11
Dominique Dolstra (links) samen met haar moeder Jos Dolstra (rechts)
Vier generaties dansvirus: Dolstra Dance Centre Nieuws 15 mei, 12:02
• Christa, Aline en Esther in het midden van de kruidentuin.
Historische Kruidentuin groen pareltje in IJsselstein Nieuws 15 mei, 08:00
Afbeelding
Fietser omgekomen bij ernstig ongeval op Broeksdijk in IJsselstein update 14 mei, 16:48