Afbeelding
Foto: Gerard van Buuren

Campagne wijst op gevaar oversteken trambaan

Algemeen 661 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De provincie Utrecht is deze week een bewustwordingscampagne over het veilig oversteken bij tramkruisingen gestart. Benadrukt wordt dat een tram een remweg nodig heeft van 40 meter en dus niet meteen stil kan staan. Ook langs de tramlijn in IJsselstein staan de komende weken prikkelende abri’s om iedereen te wijzen op het mogelijke gevaar.

Hoewel er verkeerslichten bij kruisingen staan, gebeuren er toch ongelukken. In enkele gevallen wordt de tram slecht door slachtoffers gezien of ziet de trambestuurder de naderende weggebruikers onvoldoende. Weggebruikers als auto’s, fietsers, voetgangers en scooters worden er daarom op gewezen om extra goed op te letten bij het oversteken van een trambaan.

De provincie deed onlangs onderzoek naar de tramkruisingen en verkende daarbij hoe deze veiliger kunnen worden gemaakt. Reden voor de provincie om hier met de gemeenten over in gesprek te gaan. De gemeenten zijn beheerder van de kruisende wegen. Daarbij kan worden gedacht aan maatregelen om de tram beter zichtbaar te maken door bijvoorbeeld het snoeien van bomen en struiken en het verplaatsen van obstakels, maar ook aan het geven van voorlichting aan scholieren en in een enkel geval het plaatsen van slagbomen, zoals op de Symfonielaan in Nieuwegein.

Gedeputeerde Arne Schaddelee: “Het is belangrijk dat we weggebruikers meer wijzen op de tram. De provincie is verantwoordelijk voor de trambaan, gemeenten zijn verantwoordelijk voor de weginfrastructuur. We moeten dus samen optrekken om dit met elkaar op te lossen.”

Naast de boodschappen op abri’s verschijnen er advertenties op grote digitale schermen in de stad Utrecht tijdens de spits. Ook op social media besteedt de provincie aandacht aan de campagne.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bloemen en ballonnen voor 100-jarige mevrouw Van der Bie Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
IJFC verslaat SV Lopik, het geluk van VVIJ en ander voetbal Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Lopik zet haar sporters in het zonnetje Sport 10 uur geleden
Afbeelding
ONI sluit najaarscompetitie af met kampioenschappen Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Succes in najaarscompetitie voor tafeltennissers De Schans Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Unieke puzzel Grootste Kerstboom ter wereld verkrijgbaar in IJsselstein Nieuws 2 dec., 13:22
Afbeelding
Surinaams/Nederlandse avond in bibliotheek rond boek Sonny Boy Nieuws 2 dec., 09:30
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Nieuws 2 dec., 09:00