Met de MIJ Academie naar Huis van het boek in Den Haag
Met de MIJ Academie naar Huis van het boek in Den Haag Foto: Huis van het boek

MIJ Academie excursie: naar Huis van het Boek in Den Haag

zaterdag 29 juni 2024 12:00 tot 13:30

Museum IJsselstein (MIJ) organiseert lezingen, cursussen en excursies voor volwassenen. In de lente van 2024 kun je weer kiezen uit een prachtig MIJ Academie programma! Bevlogen verteller en kunsthistoricus Aldwin Kroeze neemt je als cultureel reisleider mee langs de meest uiteenlopende onderwerpen. 

Op zaterdag 29 juni kun je met Aldwin het Huis van het Boek in Den Haag bezoeken, met speciale aandacht voor de tentoonstelling Het Echte Verhaal?. Deze tentoonstelling gaat in op meerdere wereldberoemde verhalen, waaronder Bambi, Pinokkio en De kleine Zeemeermin. Het zijn verhalen die geruime tijd geleden zijn bedacht in een maatschappij met andere waarden dan nu. Daardoor zijn sinds hun ontstaan deze verhalen keer op keer aangepast aan de veranderende maatschappij en soms ook behoorlijk rigoureus. 

In de tentoonstelling wordt de route van die ontwikkeling bij elk verhaal inzichtelijk én zichtbaar gemaakt. Daarmee wordt de excursie zowel een reis vol nostalgie als een cultureel verslag van meer dan een eeuw maatschappelijke veranderingen en bijbehorende betekenis. 

Mee op excursie

Op zaterdag 29 juni geeft Aldwin exclusief voor MIJ Academie een rondleiding door de tentoonstelling Het echte verhaal?. Op eigen gelegenheid reis je naar het Huis van het Boek, waar Aldwin je begeleidt door de inspirerende expositie.

Details

Wanneer: Zaterdag 29 juni, 12.00 uur

Waar: Het Huis van het Boek, op huisvanhetboek.nl vind je de praktische informatie
Wie: volwassenen
Kosten: €12,50 per persoon, exclusief entree museum (die is gratis voor museumkaarthouders, anders €11,50)
Aanmelden: Met een e-mail naar: aanmelden@museumijsselstein.nl / o.v.v. MIJ Academie excursie boek