Jean Ruiter, Breakfast News, te zien in de tentoonstelling 'De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdgeest van de jaren '80'
Jean Ruiter, Breakfast News, te zien in de tentoonstelling 'De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdgeest van de jaren '80' Foto: Museum IJsselstein

Schrijversontbijt De Kajuit

zondag 2 juni 2024 10:00 tot 12:30

Het pand waar Museum IJsselstein gevestigd is deed van 1973 – 1987 dienst als jeugdsoos De Kajuit. Met de tentoonstelling De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdgeest van de jaren ‘80 blikt het museum terug op die tijd. 

In de sfeer van de jeugdsoos die in het museum gecreëerd is organiseren we op 2 juni 2024 Het Schrijversontbijt De Kajuit. We zetten de ontbijt- en schrijftafels midden in de expositie. Met aan de ene kant de gezelligheid en het thuisgevoel dat voor de bezoekers van de jeugdsoos zo herkenbaar was. En aan de andere kant de kunst van de leeftijdsgenoten van de Kajuit-bezoekers. Al schrijvend richten we de schijnwerpers op de jongerencultuur van de jaren ’80 en de kunstenaars die in die tijd tot bloei kwamen. 

Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten nemen we je mee naar de muziek van die tijd. Naar de kunst die toen ontstaan is en bijzondere momenten die deze periode voor jou definiëren.

Het museum is tijdens de workshop nog niet geopend voor publiek. Een ideale omgeving om in alle rust al schrijvend te dwalen door de expositie. In de workshop zit een pauze met tijd voor een kop koffie of thee en ruimte om verder kennis te maken met de andere deelnemers.

Ervaring met schrijven is niet nodig om deze workshop met plezier en verrassende resultaten te volgen. De workshop wordt gegeven in het Nederlands maar schrijven mag in iedere taal die je beheerst of leuk vindt. Het delen van je teksten tijdens de workshop is niet verplicht.

Het programma:

10.00 – 10.30 uur Ontbijten in Museum IJsselstein

10.30 – 12.30 uur Schrijfworkshop Schrijven bij MIJ – De Kajuit

Details schrijversontbijt

Wanneer: zondag 2 juni, 10.00 - 12.30 uur 

Waar: Museum IJsselstein, Walkade 2-4, IJsselstein

Wie: Volwassenen, maximaal 20 deelnemers

Kosten: € 25,00 inclusief heerlijk ontbijt en koffie of thee in de pauze

Aanmelden: aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Het Schrijversontbijt