Exclusieve rondleiding door Museum IJsselstein, met kunstkenner Peter Jonkers
Exclusieve rondleiding door Museum IJsselstein, met kunstkenner Peter Jonkers Foto: Museum IJsselstein, foto door Sabine Metz

Rondleiding door Museum IJsselstein

woensdag 17 april 2024 11:00 tot 12:00

Het pand waar nu Museum IJsselstein gevestigd is, deed van pakweg 1973 - 1987 dienst als jeugdsoos De Kajuit. De tijdgeest en jongerencultuur van die periode nemen we graag onder de loep. Met aan de ene kant een terugblik op de gezelligheid en het thuisgevoel van De Kajuit, en aan de andere kant een rijke kunsttentoonstelling met werk van kunstenaars van dezelfde generatie.  

Met de tentoonstelling De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdgeest van de jaren ‘80 richt Museum IJsselstein de schijnwerpers op de cultuur van de genoemde periode. Het museum was benieuwd: wat voor kunst zijn generatiegenoten van de Kajuitbezoekers gaan maken? Kunstenaars die in die tijd op de kunstacademie zaten, hun afstudeerwerk maakten. Denk aan volop grafiek kunst uit de jaren ‘80 en ‘90: het knalt je tegemoet. Op zaal is werk te zien van kunstenaars als Ad Arma, Barbara Broekman en vele anderen. Willem Verburg maakte zelfs speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk!

Dit gedeelte van de tentoonstelling is samengesteld door kunstkenner Peter Jonkers. Tijdens deze exclusieve rondleidingen neemt hij ons mee op zaal en vertelt over wat we daar zien. Wat zijn de verhalen achter de werken? Wie zijn de kunstenaars en hoe heeft hun werk zich ontwikkeld sinds die beginperiode? Meld je aan en kom er achter! 

Details

Wanneer: woensdag 17 april, 11.00 en 14.00 uur  

Waar: Museum IJsselstein 

Voor wie: volwassenen

Aantal deelnemers: maximaal 15 per groep

Kosten: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs of museumkaart

Aanmelden: met een mailtje naar aanmelden@museumijsselstein.nl o.v.v. Rondleiding + gewenste tijd