Afbeelding
Foto: foto-jolanda.nl

Door de pophistorie met de BMM Band

woensdag 17 mei 2023 20:30 tot donderdag 18 mei 1:00

EEN MUZIKALE REIS DOOR DE POPHISTORIE MET DE BMM BAND woensdagavond, vóór Hemelvaartsdag  17 mei a.s.

Locatie; Sint Joseph, Heilig Levenstraat 21, Montfoort

Aanvang: 21.00 uur, zaal open 20.30 uur.

Entree: € 12,50, voorverkoop € 10,00 (mail naar info@bmmband.nl, of af te halen bij

Bouwmaterialen Montfoort BV, Mastwijkerdijk 102a , 3417BT Montfoort)

Vrijdagavond is voor de leden van BMM een echt omschakelmoment. De wekelijkse werkzaamheden zijn afgerond en het felbegeerde weekend kan beginnen. Voor de vijf leden die de band telt geldt dat zij in een gespreid bedje komen. Niet letterlijk, maar wanneer de stroom op versterkers en speakers is gezet, kan bijna onmiddellijk met het oefenen worden begonnen. Alles staat in de grote, als een gezellige bruine kroeg ingerichte, kelder onder het huis van bandleider Michel van den Hadelkamp gereed. Plug and Play. Een keur aan instrumenten siert de wanden en over de piano (een echte Zimmermann) weet Michel te melden ‘dat ie er alleen in stukken uit kan omdat ie er al stond toen de oefenruimte nog moest worden gebouwd’. Het bindmiddel bij uitstek blijft de liefde voor muziek en daarbij is ook het groepsgebeuren een bron van inspiratie.

BAND MET MEER

Waar veel bandjes iets missen, variërend van een naam tot een banaan, en daar bij hun naamgeving gebruik van maken (zoals bij de Band Zonder Naam of de Band Zonder Banaan), biedt de vijfmensformatie BMM juist iets extra’s. De letters staan voor Band Met Meer, waarmee de zeer veelzijdige setlist verklaard is. De pophistorie van de fifties tot nu komt daarin tot leven.Binnen de huidige bezetting is een grote diversiteit en veelzijdigheid voorhanden en heeft iedereen zijn eigen muziekachtergrond. Voor een enkeling is dat een orgel met twee klavieren dat werd opgevolgd door de gitaar en later de basvariant daarvan. 

Zangeres Marja Knotters uit Oudewater kwam op een wel heel bijzondere wijze in beeld. Als collectant voor een goed doel aan de deur werd zij door sologitarist Joost van Vliet ter plekke overgehaald om zich bij de BMM Band aan te sluiten. Marja zong ruim 20 jaar in verschillende koren en was tevens actief bij de Klaverband, de band van Jenaplanschool Klavertje Vier. 

Oprichter Michel van den Hadelkamp is vanuit het volgen van pianoles nu degene die verantwoordelijk is voor zowel leadzang, piano, keyboard, slaggitaar als backingvocals. 

Ton van den Berg uit Benschop  is degene die de basgitaar bedient maar ook op de 6-snarige gitaar goed uit de voeten kan..Muziek bepaalt een deel van zijn leven en hij speelt bijna 50 jaar gitaar.Hij heeft in diverse bands gespeeld en versterkt sinds 2018 de BMM band. 

Joost van Vliet –na 26 jaar Oudewater tegenwoordig woonachtig in Amersfoort- kan bogen op een muzikaal verleden dat al in zijn puberjaren in de Haagse popscene begint.  Het zelf bouwen van een heuse vijfsnarige Rolling Stones-gitaar met zorgvuldig bijeen gegaarde onderdelen beschouwt hij nog steeds als een hoogtepunt. 

Dirk Westerhout uit  Breukelen  houdt het bij zijn drumstel. Als jongen van 13 vroeg hij zijn moeder of hij mocht leren drummen en al snel had hij een drumstel in de slaapkamer staan tot zijn 16e jaar.In 2015 pakt hij het drummen weer op en speelt nu in de Bends Band en sinds 2018 met veel plezier in de BMM band. Volgens Dirk brengt muziek mensen bij elkaar.

OPTREDENS

Oefenen is op zich een heerlijke bezigheid of zoals Michel het stelt:  “Het geeft een enorme opkikker na een week hard werken. Je voelt je meteen weer fris en fruitig, je voelt de positieve energie en voor mij werkt het spelen als een medicijn”. Het alleraardigste blijft echter het optreden. Dat is voor de bandleden de kers op de taart. Omdat ze over een breed repertoire beschikken kunnen ze een breed publiek bedienen. Michel: “We spelen van Chuck Berry tot de Beatles, van Cuby tot Coldplay, Pink Floyd tot Creedence, Simply Red tot R.E.M., en pikken Anouk en Novastar ook nog mee. Een ‘roept-U-maar-band’ zijn we echter niet”. Op basis van het publiek worden de setlists in elkaar gestoken en daarbij is de I-pad een belangrijk hulpmiddel. Nederlands repertoire werd beslist niet gemeden, want Polle Eduard, The Scene, De Dijk en een vleugje Hazes vervolmaken het aanbod. 

Bekijk ook onze website, www.bmmband.nl