Afbeelding
Foto:

Het Groot Dictee der Lopikerwaard 2023

woensdag 5 april 2023 19:30

Voor de negende keer organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Lopik op woensdag 5 april het Groot Dictee van de Lopikerwaard. De titel van het door Ed Booms geschreven dictee is Dicteespiegel.

De organisatie heeft de constructieve kritiek van de deelnemers ter harte genomen en aan een taalfanaticus gevraagd om een dictee te schrijven. Dit is een interessant verhaal geworden waarin de schrijver de ervaringen van vorige jaren op een ludieke manier verwoordt.

Deelnemers kunnen zich individueel of in een team van vier personen opgeven. Elk jaar strijden de teams om de wisseltrofee die nu in handen is van het team van journalisten. Zij versloegen het Burgemeestersteam die het jaar ervoor de trofee wist te bemachtigen. De individuele trofee is nu in handen van Greet de Bondt.

Het Groot Dictee vindt plaats in het Dorpshuis De Schouw in Lopik. Aanmelding kan via email dienyscheffer@outlook.com. Voor meer informatie: 06 - 51 98 20 65. Kosten zijn € 20 per team en € 5 per individu. De registratie start op 5 april vanaf 19:30 uur.