Afbeelding
Foto:

Indisch theater ‘Oostwaarts’

zaterdag 22 april 2023 14:00

Pelita presenteert een theatermiddag voor jong en oud, Indisch en Moluks. Pelita heeft aandacht voor de Naoorlogse generatie (Indisch en Moluks). Zo’n 2 tot 4x per jaar wordt de theatermiddag in Buurthuis “De Oase” (stichting Pulse) gehouden, Benschopperweg 342 te IJsselstein. Na de voorstelling volgt standaard een Meet&Greet met de bezoekers en de theatermaker. 

Op zaterdag 22 april 2023 komt Esmay Usmany (theatermaker, zangers en schrijfster) met haar voorstelling “Oostwaarts” waarin ze vertelt over haar grootouders (repatrianten) die Indonesië verlieten vanwege de oorlog. Het achterblijven van delen van hun ziel op de rijstvelden, de kampongs en op de markt. Over die gespletenheid vertelt Esmay. Waarin ze het gesprek aangaat met al die delen van zichzelf. Ze vertelt over rouwen, accepteren, over stromen en vastzetten en over zwijgen en uitspreken. Over liefde die zich uitstrekt tot ver over de oceanen. Over thuis voelen daar en hier en in twee werelden tegelijkertijd staan. Esmay lardeert haar voorstelling met haar liedjes. 

Toegang: € 10,- p.p.(contante betaling) incl. koffie/thee en spekkoek. Van 14.00-16.00 uur. Inloop: 13.30 uur. Na de voorstelling volgt er een Meet&Greet, korte nabespreking. Aanmelden gewenst: s.hiert@pelita.nl of via what’s app: 06-10991336.