Zeekoet
Zeekoet Foto: Chris Kling

Zeevogels kijken vanaf zuidpier IJmuiden

zaterdag 28 januari 2023 7:30 tot 16:00

07:30-16:00 vertrek vanaf parkeerterrein Blokhoeve te Nieuwegein

Excursie Vogelwacht Utrecht afdeling Nieuwegein-IJsselstein. Zeevogels kijken vanaf de zuidpier in IJmuiden, zoals alk, zeekoet, Jan-van-Gent, grote zee-eend en drieteenmeeuw. Daarnaast ook strandlopers, steenlopers, zandlopers en piepers tegenkomen.  Onder leiding van ervaren vogelaar Wigle Braaksma. Benzinekosten indicatie: circa 7 euro per persoon. Graag gepast betalen aan de chauffeur. Aanmelden uiterlijk 26  januari bij Chris Kling, e-mail chriskling@vogelwacht-utrecht.nl. Graag bij aanmelding je mobiele nummer vermelden en aangeven of je wilt rijden. Alleen met voldoende chauffeurs is deze excursie mogelijk te maken.