Afbeelding

IJsselstein controleert onaangekondigd opslaglocatie: geen criminele activiteiten aangetroffen

112 638 keer gelezen

IJSSELSTEIN • In samenwerking met verschillende overheidsdiensten heeft de gemeente IJsselstein onaangekondigd een opslaglocatie in het buitengebied gecontroleerd. Daarbij zijn geen criminele activiteiten vastgesteld. De diensten werken samen bij de bestrijding van (drugs)criminaliteit en tegen ondermijning waarbij criminelen de mogelijkheden in de legale bovenwereld gebruiken voor hun activiteiten.

Burgemeester Patrick van Domburg is blij met het resultaat: “In de strijd tegen ondermijning moeten de veiligheidspartners elkaar goed kunnen vinden. En die integrale aanpak is nodig om ondernemers en bewoners in het buitengebied te beschermen. Want wat in het buitengebied gebeurt, is niet altijd even zichtbaar. Dat maakt het een interessant gebied voor (drugs)criminelen. Zij benaderen bewoners om hun schuren of loodsen te huren. Vaak bieden ze flinke bedragen en kunnen daarbij grote druk zetten. Voor nu hebben we kunnen vaststellen dat er niks ernstigs buiten de wet gebeurt. Maar we blijven onze hand uitsteken naar hen die onze hulp nodig hebben. En ik ben trots op een ieder die ondermijning buiten de deur weten te houden.”

Ondermijning
Bij ondermijning zijn het vaak activiteiten die gerelateerd aan drugs. Schuren of leegstaande panden zijn voor drugscriminelen gewilde locaties voor het produceren van drugs. Locaties waar drugs gemaakt of gekweekt worden, leveren een gevaar op voor mensen in de directe omgeving. Politie, justitie en de overheid treden daar daarom hard tegenop.

Alle ogen en oren nodig
“Blijf alert,” roept Van Domburg op. ”Bepaalde opvallende zaken kunnen wijzen op (drugs)criminaliteit: een specifieke (chemische) geur, onbekende voertuigen op een erf, het laden en lossen gebeurt dicht tegen een schuur aan zodat je niets ziet, nachtelijke activiteit en afgeplakte ramen. Luister naar je onderbuikgevoel en bel de politie. We hebben alle ogen en oren hard nodig in deze strijd. Zo zorgen we met elkaar dat IJsselstein veilig blijft.”

Het bedrijf kreeg bezoek van medewerkers van de politie, omgevingsdienst, het Districtelijk ondermijningsteam Midden-Nederland en de gemeente. Zij controleerden op de naleving van de wetten regelgeving binnen het bestemmingsplan.

Contact
Herkent u bepaalde signalen of bent u zelf benaderd door mogelijke criminelen? Neem dan contact op met de politie of gemeente. De politie bereikt u via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Dat kan ook online. De gemeente is bereikbaar via 14030.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Foto ter illustratie
Vaten met drugsafval gevonden bij Montfoort Nieuws 1 mrt, 15:57
Afbeelding
Geen verkoop knaagdieren meer bij Intratuin IJsselstein Nieuws 29 feb, 13:46
Afbeelding
Tot vier jaar cel geëist tegen vermeende drugsdealers en brandstichters uit IJsselstein Nieuws 29 feb, 08:28
• Voetveer De Overkant.
Pontje tussen Ameide en Lopik gered dankzij vele bijzondere sollicitanten Nieuws 28 feb, 11:37
• De bestuursleden Geertrui Verbraak, Leon Snoek en Douwe Pot bij de klimaatboom in Linschoten.
Duurzaam Montfoort groeit en bloeit Nieuws 28 feb, 08:00
• Alleen met de grutto, de 'koning van de weide', gaat het nog lang niet goed.
Meeste weidevogels bezig met herstel; grutto blijft achter Nieuws 27 feb, 17:07
• Nog even overleggen.
Brandweer op pad voor rokende wasmachine 112 27 feb, 16:57
• Kelly opende haar eigen interieurwinkel in IJsselstein.
Kelly opent haar eigen interieurwinkel in IJsselstein Zakelijk 27 feb, 16:42